Domov Forums Zakonodaja Sodelovanje s šolo

Viewing 0 reply threads
  • Author
      AnjaU
      Participant

Pozdravljeni,

Šoli v našem šolskem okolišu smo omenili, da želimo ŠOLATI na domu (sicer pisnega obvestila še nismo oddali). Reakcija ok. Nato pride roditeljski za vse bodoče prvošolce – po njem mi namestnica ravnateljice še izroči obrazec, ki ga naj izpolnimo in oddamo. Vprašam še glede govorilnih ur- me pogleda šokirano in pravi, da za nas niso predvidene. Jaz, priznam da šokirana, vprašam kako je s srečanjem razredničarke- tu pravi, da ja, a le enkrat v letu. Ko jaz še enkrat ponovim, preverim njen odgovor, ona poudari da le enkrat.
      S šolo si želim dobrega in korektnega sodelovanja in enkratno srečanje z učiteljico zame to ni. Z vidika varne navezanosti se mi zdi pomembno večkratno srečanje z učiteljico…

Z namestnico se srečamo še enkrat, ker se želim o tem pogovoriti oziroma bolj preveriti njihovo pozicijo. Kljub temu, da je zakon na moji strani (na šoli smo dobili brošuro, kjer med drugim piše, da si šola želi tesnega sodelovanja s starši 🙈), nenazadnje 7. člen družinskega zakonika, je ne želim razgaliti (pa čeprav spoštljivo in asertivno), da se mi to ne maščuje. S strani šole v drugem šolskem okolišu bi bil možen prepis do 15.8. Lahko šola kjer smo vpisani ponagaja glede prepisa? Zasledila sem, da se mora strinjati le šola kamor bi želeli prepisati?

Bi bila hvaležna feedbacka. 😉

Anja

Viewing 0 reply threads
  • You must be logged in to reply to this topic.